pizza czosnkowa

Jak robi się pizzę czosnkową?

Pizza z czosnkiem i karczochem jest rozkosznie szybka i łatwa. Do jej przygotowania będziesz potrzebował następujących składników: 1 dobrze wypieczone ciasto do pizzy, 3/4 szklanki sosu spaghetti, 170 g marynowanych karczochów, 1 średni pomidor (przecięty na pół i pokrojony), 2 mielone ząbki czosnku oraz 500 gramów rozdrobnionego sera Colby-Monterey Jack. Czas przygotowania wynosi 15 minut, zaś czas gotowania to 20 minut. Najpierw rozgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza. Przygotuj pizzę według podanego przepisu. Wlej płyn z karczochów do małej patelni i doprowadź do wrzenia (gotując na średnim ogniu).

Jak smakuje pizza czosnkowa?

pizzaTa pizza jest naprawdę bardzo pyszna. Gotuj przez 1 minutę, aż płyn będzie idealny. Dodaj czosnek i gotuj, mieszając, przez mniej niż jedną minutę. Dodaj teraz karczochy, wymieszaj do smaku z czosnkiem, a następnie zdejmij z ognia i odstaw. Na przygotowanej pizzy rozsmaruj równomiernie sos pomidorowy. Posyp serem, a następnie umieść karczochy i czosnek nad serem. Ułóż na wierzchu równomiernie plasterki pomidorów. Piecz przez 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, aż pizza będzie doskonale wypieczona i złota, a ser się rozpuści. Z kolei pizza z bakłażanem stanowi doskonałą alternatywę do zwykłej pizzy. Mam mnóstwo bakłażana w moim ogrodzie, więc robię tą pizzę raz w tygodniu. Do tej pizzy proponuję dodanie pepperoni, grzybów i papryki. Do przygotowania tej pizzy będziemy potrzebowali następujących składników: 2 jajka, 1 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 mielonego czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1 dużego bakłażana, krojonego na pół cala, 1/4 szklanki oleju roślinnego, 400 gramów sosu do pizzy oraz 1.5 szklanki startego sera mozzarella. Ta pizza jest naprawdę pyszna.

Czas przygotowania i dokładny przepis

Zarówno czas przygotowania, jak i gotowania wynosi 20 minut. Najpierw rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Następnie ubij jajka w misce. Wymieszaj mąkę, sól, pieprz i oregano w 1 galonie zamykanej plastikowej torebce. Zanurz każdy plasterek bakłażana w jajku, a następnie upuść bakłażana w mieszaninie mąki. Rozgrzej olej roślinny w dużej, głębokiej patelni, obracając od czasu do czasu, aż będą równomiernie rumiane. Umieść plastry bakłażana na talerzu, na którym znajduje się ręcznik papierowy. Umieść bakłażana e jednej warstwie na blasze. Łyżka sosu do pizzy jest wystarczająca do posmarowania każdego plasterka bakłażana. Teraz każdy plasterek posyp serem mozzarella. Piecz w nagrzanym piekarniku, aż ser mozzarella się rozpuści, czyli przez 5-10 minut. Ta pizza jest naprawdę pyszna. Smacznego!

About admin